Bon profit: recept aardappelgratin

  • Home
  • Bon profit: recept aardappelgratin

aardappelgratinIn Bon profit op Ibizavandaag bespreken we niet alleen restaurants, maar toveren ook de lekkerste recepten uit onze hoge hoed. We speuren het net af en vragen aan Ibicencos wat ze graag koken en delen deze recepten met onze lezers. Deze keer het recept van een heerlijke aardappelgratin. Bon Profit!

Lekkere romige aardappelgratin. Dit is een aangepast recept uit Allerhande waarin de aardappelgratins in een muffinvorm werden gebakken.
In plaats van de truffelolie kan je de aardappelschijfjes voorkoken in paddestoelenbouillon. Het resultaat: een heerlijk – licht naar paddestoelen – smakende gratin. Ingrediënten aardappelgratin voor 6 personen

1 kilogram vastkokende aardappelen –
125 ml slagroom –
125 ml melk –
2 eierdooiers –
1 paddestoelenbouillontablet –
100 gram geraspte belegen kaas –
100 gram shi-take paddestoelen –
1 eetlepel olie

Voorbereiding aardappelgratin

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes schaven of snijden.
Water met bouillontablet aan de kook brengen en aardappelplakjes hierin plm. 2 minuten koken. Aardappelen uitlekken.
Eieren loskloppen. Vermengen met slagroom, geraspte kaas en melk. Uitgelekte aardappelen goed met het kaas-roommengsel vermengen.
Op smaak maken met zout en peper.

Bereidingswijze aardappelgratin

Aardappelen met het roommengsel over de ovenschaal verdelen.
In het midden van de oven plm. 45 minuten bakken. Ondertussen de shi-take in de olie even bakken.
De shi-take over de aardappelen verdelen en de schaal nog plm. 10 minuten in de oven zetten.

Serveertips aardappelgratin

Je kunt de gratin een dag tevoren helemaal voorbereiden tot op de laatste 10 minuten.
Zet de gratin voor het eten dan nog 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Leg dan de shi-take erop en bak nog 10 minuten.

bron: door smulweb aangepast recept allerhande

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *