Bon profit: pollo al ajillo

  • Home
  • Bon profit: pollo al ajillo

pollo-ajilloIn Spanje zijn we gek op knoflook. Er zijn ontelbare recepten te vinden waarin knoflook een belangrijke rol speelt. Vandaag het recept van heerlijk kip in knoflook.

Ingrediënten Pollo al ajillo

(dit recept van pollo al ajillo is voor 4 personen )

  • 1 hele kip, in stukken, zonder vel
  • bloem, om de kip mee te bestrooien
  • 75 ml eerste persing olijfolie
  • zout naar smaak
  • 6 tenen verse knoflook
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 citroen

Bereidingswijze Pollo al ajillo

  1. Dip de stukken kip licht met bloem. Verhit olijf- of zonnebloemolie in een zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak nu de kip goudbruin in de olie. Breng de kip op smaak met wat zout. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de knoflook en de basilicum toe aan de pan (in dezelfde olie) en bak ze samen gedurende ongeveer 2 minuten.
  3. Nu doe je alle stukken kip weer terug in de pan en voeg je de witte wijn toe. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen.
  4. Voeg vlak voor serveren het sap van 1 citroen toe. Serveer de kip met de saus.

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *