Bon profit: Pinchos Barbacoa

  • Home
  • Bon profit: Pinchos Barbacoa

pinchos barbacoaBON PROFIT – In onze rubriek Bon Profit schrijven we over de leukste restaurants op Ibiza en publiceren we de lekkerste recepten. Vandaag Pinchos voor op de bbq.

De pincho, ook wel de Spaanse saté genoemd, wordt in veel restaurants en tapas bars geserveerd. Dit pinchos recept is niet moeilijk zelf te bereiden en een leuke afwisseling op de traditionele barbecue.

Ingrediënten Pinchos Barbacoa:
400 gram varkenshaas
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemalen komijn
sap van 1 hele citroen
2 eetlepels droge sherry
wat peper en zout voor smaak
satéprikkers

Bereiding Pinchos Barbacoa
Week de satéprikkers een half uur in lauw water om er voor te zorgen dat ze niet verbranden op de bbq
Snij het varkensvlees in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Meng het vlees, de ui, knoflook, paprikapoeder, cayenne, komijn, citroensap en sherry plus een snufje zout en peper door elkaar in een schaal en laat het daarna een nachtje marineren in een goed afgesloten plastic zak in de koelkast.
Rijg het vlees aan stokjes.
Gril de pinchos in 10 minuten om en om gaar op de bbq

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *