Bon profit: Pimientos del padrón

  • Home
  • Bon profit: Pimientos del padrón
Foto: www.ontdekmalaga.nl
Foto: www.ontdekmalaga.nl

BON PROFIT – In de rubriek Bon Profit aandacht voor leuke recepten uit Spanje en Ibiza, maar ook beoordelingen van restaurants. Deze keer een leuk verhaal over een bijzonder recept: Pimientos del padrón.

Wil je ook wel eens Russische roulette spelen? Dan moet je als de tijd rijp daarvoor is eens “Pimientos del padrón” eten!

Mocht je ooit tussen juni en oktober in Spanje zijn en deze op de markt of supermarkt tegenkomen, kopen!!!! Of zie je het op de menukaart in een tapasbar… bestellen! Maar let op, de echte pimientos del padrón, ook wel bekend als pimientos del Hebrón, zijn afkomstig uit Padrón in het noordwesten van de provincie Galicia. Dus vraag naar de herkomst om zeker te zijn dat je de enige echte hebt. Er zijn pimientos del Padrón afkomstig uit onder andere Marokko of Valencia, maar wil je de echte proeven, beleven en ervan genieten, moeten ze uit Galicia en de bron van herkomst komen.

Wat is er nu zo bijzonder aan?
Het zijn kleine groene paprika’s die gebakken worden in wat olijfolie en geserveerd worden met wat zout. Lijkt misschien een beetje saai, maar niets is minder waar want tussen deze kleine groene lekkere paprika’s zit soms een bijzonder heet exemplaar. Je kunt het vergelijken met een russisch roulette. Niets vermoedend geniet je van dit gerecht tot je ineens even moet slikken letterlijk en figuurlijk. En dat feit maakt dit ook bijzonder!

Zo een simpel gerecht, in een handomdraai gemaakt……… Ik vond de echte pimientos del padrón op de markt in Gerona, na een ware zoektocht. En ja…. geef mij maar de echte:)
Recept Pimientos del Padrón
250 gram pimientos del Padrón
3 eetlepels olijfolie
zoutvlokken

Was de pimientos en droog ze af. Verhit de olijfolie in een koekenpan tot deze begint te roken en voeg hieraan de pimientos toe. Laat alles 4 minuutjes gaarbakken op een hoog vuur met een deksel op de pan, waarbij je om de minuut alles even omschept.
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Hevel over naar een presentatieschaal en bestrooi met wat zoutvlokken. Serveer!

Foto: www.ontdekmalaga.nl
Bron: www.bijzonderspaans.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *