Bon Profit: Sopa de Ajo (knoflooksoep)

  • Home
  • Bon Profit: Sopa de Ajo (knoflooksoep)

knoflooksoepIn Bon Profit publiceren we de lekkerste recepten, bij voorkeur uit Ibiza. Deze keer is het de beurt aan knoflooksoep. Niet een gerecht om voor een avondje stappen te eten, tenzij je de garantie hebt dat iedereen het op heeft natuurlijk. Eet smakelijk!

Sopa de ajo (knoflooksoep)

Sopa de ajo

(Knoflooksoep)

Ingrediënten voor 6 personen

° Ongeveer 250 gram droog brood (bv. sneetjes van ‘Frans brood’ of van witbrood)

° een drinkglas olijfolie

° 4 tenen knoflook (of meer, naar gelang de verlangde smaak)

° 1 goed gevulde koffielepel paprika

° facultatief : 100 gram Spaanse gerookte ham (jamón serrano)

° 6 eieren

° een takje munt

° zout naar smaak

Bereiding :

° Breng twee en een halve liter water met wat zout in een grote kasserol aan de kook.

° snij intussen het brood en bak de sneden lichtjes met wat olijfolie in een pan. Leg ze daarna even aan de kant.

° giet de rest van de olijfolie in een andere pan en kook daarin de fijngesneden tenen knoflook en eventueel ook de fijngesneden ham.

° neem de pan van het vuur als de knoflook mooi gebruind is. Als de olijfolie begint af te koelen, voeg er dan de paprika aan toe, alles goed omroerend.

° als het water in de grote kasserol kookt, giet er dan het afgekoelde brood in en ook de knoflook met de paprika. Voeg er nu nog het takje munt aan toe en laat alles 5 tot 10 minuten koken.

° Daarna nog de rauwe eieren in de soep roeren. U kan ook, als u dat verkiest, een rauw ei in elk soepbord doen en er de hete soep boven op scheppen.

sopa-de-ajo-recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *