Bon profit: kerst schuimkranjes

  • Home
  • Bon profit: kerst schuimkranjes

kerst schuimkranjesIBIZA – Misschien ken je ze nog van vroeger, de schuimkransjes in de kerstboom. Wist je dat deze heel eenvoudig zelf te maken zijn? Waarschijnlijk heb je de meeste spullen gewoon in huis zelfs.

De kerst schuimkransjes van eiwit zijn echt super eenvoudig en leuk om te maken. Een ideaal recept om samen met de kinderen te bereiden. Als je de schuimkransjes met of voor je kinderen maakt is het leuk om ze ook nog te versieren. Bestrooi ze dan voor het bakken in de oven met wat gekleurde strooidecoratie (verkrijgbaar bij b.v. de Hiper op Ibiza).

Dit heb je nodig:
van 4 eieren alleen het eiwit
1 theelepeltje citroensap
240 gram suiker

Voor de bereiding van de kerst schuimkransjes:
bakpapier, elecktrische handmixer en spuitzak met kartelmond

Bereiding van de kerst schuimkransjes:
Verwarm de oven voor tot 100 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de eiwitten en de citroensap in een vetvrije kom (even met een doorgesneden citroen goed inwrijven) en klop dit met de mixer stijf.
Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen en stijve pieken vormt. Nu doe je het eiwit in een spuitzak met kartelmond en spuit je ringen op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de ringen want deze zullen nog wat rijzen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kransjes in ongeveer anderhalf uur af.

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *