Bon profit: Horchata

  • Home
  • Bon profit: Horchata

horchata-de-chufasBON PROFIT – In onze rubriek Bon Profit recenseren we de leukste, gekste en fijnste restaurants op het eiland. Maar we speuren ook de keukens af op zoek naar de lekkerste recepten. Deze keer het recept voor Horchata.

Horchata de chufas is een traditioneel, zoet en geurig drankje, dat gemaakt wordt van het sap van fijngestampte chufas (knolcyperus). Al in de tijd van de Moren werd dit lekkere drankje geïntroduceerd tijdens de overheersing van Spanje. Nu is het voornamelijk bekend in de streken Valencia en Alicante, maar soms kom je het ook op Ibiza tegen. Het recept voor horchata de chufas is eigenlijk al die eeuwen zo goed als hetzelfde gebleven, hoewel de uitvinding van de elektrische blender het maken van dit drankje wel vergemakkelijkt heeft!

Horchata benodigdheden

Ingrediënten
1 kg chufas (knolcyperus)
1 kg suiker
5 liter water
1 kaneelstokje

Bereiden horchate de chufas
Maak de chufas schoon en laat ze vervolgens een nacht in koud water staan. Als de chufas genoeg water hebben opgezogen, kunnen ze met koud water afgespoeld worden. Nu doe je de chufas in de blender om ze tot moes te malen. Nu voeg je de 5 liter water en de kaneelstok toe aan het gemaakte papje en roer je alles goed door elkaar. Zet het geheel nu een paar uur in de koelkast om wat te stijven en voeg daarna pas de suiker toe. Blijf in het mengsel roeren, totdat de suiker helemaal is opgelost. Zeef ten slotte het mengsel tot een melkachtige substantie overblijft. IIskoud serveren, succes gegarandeerd!

Proost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *