Bron profit: Es Raco pizzarestaurant

  • Home
  • Bron profit: Es Raco pizzarestaurant

es-raco“As much Pizza as you can eat for 10 euro”, dat is de slogan van Es Raco aan de Carretera Sa Caleta richting Cala Jondal. Op vrijdag is het pizza en voor zaterdag geldt dezelfde slogan, maar dan vul je voor het woord pizza het woord pasta in. Voor een gezellig samenzijn kozen we met een groep voor Es Raco op vrijdag.

Er was voldoende ruimte op de parking om 20.30 en toen we binnenkwamen viel ons meteen het smakeloze interieur op. Een beetje kantine stijl, net zoals de meubels. Er waren uitsluitend tafels en stoelen, helaas geen mogelijkheid om eerst even aan de bar iets te drinken.
De ontvangst was netjes en hartelijk en de door onze groep gereserveerde tafel stond reeds gedekt. Er waren vier jongens aanwezig in de zaak, die er wat dronken en geen aanstalten maakten om ook te gaan eten. Na eerst een drankje genoten te hebben druppelde iedereen van onze groep binnen. Omdat sommigen niet alleen voor de pizza kwamen, werd er om de kaart gevraagd. Een kaart die absoluut niet in verhouding staat als je spreekt over prijs/kwaliteit verhouding, zo bleek later.

Wij kozen als voorgerecht voor de Salade met geitenkaas. Eenmaal geserveerd bleek de salade met geitenkaas ook echt een salade met geitenkaas. Weinig tot geen bijzonderheden over te melden want het was alleen maar sla met een plak kaas. De kaas smaakte helaas meer naar parfum (god mag weten waarom), dus geen succes. Nog voor we de salade op hadden werden de eerste planken pizza op tafel gezet.

Op de plank trof je een enorme rechthoekige pizza aan die was onderverdeeld in 4 smaken: salami, margetira, champignons en een margerita met wat zielige stukjes Frankfurt worst. De pizza voelde aan als een slappe hap en de smaak was al niet beter. Alles smaakte hetzelfde: vlees noch vis. Omdat honger rauwe bonen zoet maakt hebben we toch 3 puntjes naar binnen gewerkt en toen werd er, ondanks het feit dat je zoveel pizza mocht eten als je wilde, door het personeel besloten dat het hier genoeg was. Het was wel zo netjes geweest als ze ons even gevraagd hadden of we genoeg gegeten hadden.

De koffie was goed. Niets op aan te merken. Na de gebruikelijke chupito werd er per persoon 25 euro afgerekend. Onze eigen schuld door het bestellen van wat flesjes wijn en een enkel voorgerecht.

Buiten voor de deur op het krijtbord wordt een ossehaas aangeprezen voor 23 euro; ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om die te gaan eten bij Es Raco.

Ibizavandaag waardering (maximaal 5 koks):

Bediening:

3,5 kok

 

 

 

Interieur:
kok
Kaart:
kok
Kwaliteit maaltijd:
kok
Prijzen:
1,5 kok

 

 

 

Pizza van Es Raco

[googlemap lat=”38.893638196320275″ lng=”1.3555240631103516″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”14″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.893638,1.355524[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *