15.4 C
Ibiza Town

Bon Profit: El Ayoun in San Rafael

Moet lezen

el-ayounSAN RAFAEL – Bon profit tovert niet alleen de lekkerste recepten uit zijn hoge hoed, maar bezoekt ook voor jullie de leukste restaurants op het eiland. Deze keer kwamen we terecht bij El Ayoun, gevestigd in het dorp waar ook onze redactie resideert, San Rafael.

El Ayoun is één van de mooiste restaurants op het eiland. Alleen de entree is al indrukwekkend want daar kom je binnen door een eeuwenoude houten poort, nadat je tenminste eerst een bijna levensgrote kameel gepasseerd bent. De kameel hebben we door de jaren heen overigens een aantal keren van kleur zien veranderen; deze keer was hij wit geschilderd.

We werden welkom geheten door de host en nog voordat we onze naam konden noemen wist de Algerijnse chef-kok al wie we waren. We worden al herkend dus.
Na een korte uitleg over de keuken en de zaak vertelde de chef dat zij de kaart geheel veranderd had ten opzichte van vorig jaar en dat ook het voltallige personeelsbestand was gewijzigd.

el-ayoun-tafel

We kregen een prachtige tafel in het restaurant wat voor de volle honderd procent aandacht heeft voor oriëntaalse details. Overal waar je kijkt wordt je meegenomen in de sferen van 1000 en 1 nachten. Als je de muziek even wegdenkt, die is namelijk aangepast aan de wensen van de Ibiza bezoekers, dan had je ook zomaar in een vijf sterren restaurant in Marrakech kunnen zitten.

Het in grote getale aanwezige personeel is vriendelijk, spreekt haar talen, behulpzaam en niets ontgaat de mensen die jou moeten bedienen.

Op persoonlijk aanraden van de chef hadden we gekozen voor een zeer bijzonder voorgerecht met de naam Kemia. Dit voorgerecht bestond uit zeven kleine gerechten die elk op een bijzondere wijze op een Marokkaans blad geserveerd worden. En niet alleen een lust voor het oog als het op tafel komt, maar ook nog eens zeer bijzonder van smaak. We vonden onder andere fijn klaargemaakte mango blokjes, reepjes avacado, zoet brood met een fris sausje, oriëntaalse kip en in bladerdeeg gefrituurde kiphapjes.

En hoewel de bediening ons wist te melden dat we er echt geen één hoefden te delen in verband met de hoeveelheid, bleek toch dat het voorgerecht al een aardige vulling was voor de maag. Niet overdadig gelukkig want als hoofdgerecht hadden we nog een flinke maaltijd te gaan.

el-ayoun-kemia

Als je dan toch aanschuift in een restaurant met een Marokkaanse inslag, dan moet je natuurlijk kiezen voor Couscous. En El Ayoun prijst deze aan als Coucous Royal. En hoewel wij niet van koninklijke bloede zijn, voelden we toch aan dat deze naam ook voor ons wel eens een verrassende maaltijd zou kunnen brengen. En dat voorgevoel werd waarheid toen het hoofdgerecht geserveerd werd. Het predicaat koninklijk is nog wat voorzichtig uitgedrukt namelijk. Als je de Couscous van El Ayoun gegeten hebt dan ben je namelijk meteen voorgoed verpest. Iedere couscous die je voortaan elders zult eten zal je herinneren aan je bezoek aan dit restaurant.

Geserveerd met diverse soorten vlees die stuk voor stuk perfect gegaard waren, en dan bedoelen we ook echt perfect, geserveerd met zeer fijn gekorrelde rijst en gesouffleerd door een schaaltje met bouillon waarin een hele reeks met verse groenten zijn verwerkt. Helaas was de maaltijd enorm machtig waardoor het helaas niet helemaal opging, na stukje voor stukje geproefd te hebben kregen we het toch voor elkaar om bijna alles op te eten want stoppen bleek door de perfecte smaak welhaast onmogelijk.

Je begrijpt, aan een nagerecht moesten we even niet meer denken. Jammer, want ook die kaart staat vol met verrassende lekkernijen. Na de koffie en een gezellig kort onderhoud met de chef reisden we zeer voldaan huiswaarts. We waren eventjes in een hele andere wereld… en dat midden op Ibiza!

Adres: Avinguda Isidor Macabich, 6, 07816 San Rafael, Illes Balears, Spanje
Telefoon: +34 971 198 335

Facebooklink

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel