16.2 C
Ibiza Town

Bon profit: Can Curune

Moet lezen

Can CurunéIn onze serie Bon Profit reizen we over het eiland op zoek naar restaurants. Als we er gegeten hebben en het is de moeite waard om het met jullie te delen, dan verschijnt het restaurant in deze serie.

Vandaag aandacht voor Can Curnuné. Dit restaurant is van een familie die naast het restaurant ook nog een kapper en een supermarktje huisvest in hetzelfde pand. Curuné is niet uitsluitend restaurant; het is duidelijk ook een café en bar. Omdat de wifi er gratis is, maken veel van de mensen die er in de buurt wonen van de gelegenheid gebruik om gezellig op het terras iets te drinken of te ontbijten terwijl ze hun internet zaakjes regelen in het zonnetje. Omdat de omgeving veel Engelse mensen huisvest, heeft deze nationaliteit een kleine meerderheid. Curuné is een echt meetingpoint, het is er een komen en gaan van voornamelijk locals. Erg veel toeristen kom je er niet tegen, mede door de noordelijke ligging vlakbij San Joan.

Als je er wilt eten en het seizoen staat het toe (Curuné is slechts rond de kerst een paar weken gesloten en verder het hele jaar geopend) dan kan je kiezen of je binnen of buiten wilt eten. Rokers worden ook hier binnen niet toegelaten. De kaart is een typisch Spaanse kaart en wordt aangeboden in verschillende talen. De keuze is ruim en gevariëerd, vlees, pastas en vis, maar ook een pizza. Bijzonder aan te bevelen is de altijd zeer smaakvolle zeetong die er voor een belachelijk lage prijs geserveerd wordt.

De keuze in wijnen is er voldoende met veel lekkere Riojas op de kaart. Nadat de eerste twee gangen gepasseerd zijn moet je echt even aan de ober vragen welke nagerechten er op dat moment beschikbaar zijn. Bij Curuné maken ze namelijk heel veel nagerechten zelf, waaronder de lekkerste taarten in allerlei smaken.

Jammer dat de zaak voor de meesten van ons zover weg zit, maar voor wat ons betreft zo af en toe best de rit waard! Reserveren is er niet noodzakelijk.

Curuné is te vinden langs de weg naar San Joan de Labritja ter hoogte van kilometerpaal 17,5

Grotere kaart weergeven

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel