15 C
Ibiza Town

Bon profit: Chiringuito Cala Gracioneta

Moet lezen

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Ibiza in de groei

chiringuito-gracionetaIBIZA – Verborgen van het drukke Ibiza ligt op steenworp afstand van Cala Gracia op Ibiza een hele kleine baai die voornamelijk in beslag wordt genomen door een chiringuito. Je waant je er welhaast in een filmset. Wij kwamen er voor een lunch.

Het is even zoeken, maar zeker de moeite waard. De zaak neemt de hele baai in beslag en kent terrassen op verschillende niveaus. De bediening was, ondanks het feit dat het seizoen reeds beëindigd werd, vriendelijk en behulpzaam. De kaart is er niet bijzonder uitgebreid en redelijk aan de prijs. Wij kozen voor een salade met geitenkaas die erg letterlijk werd genomen. Wat groene sla met versnipperde walnoten en een klein stukje geitenkaas was alles wat er op het bord lag. Geen stukje tomaat of iets anders om de salade aantrekkelijker en smaakvoller te maken waren te ontdekken op het bord. Ons gezelschap was eensgezind en de keuze was gevallen op een (rund) hamburger van het huis. Deze werd geserveerd met wat frietjes, wat sla en een knapperig broodje waarop onder andere wat tomaat lag. Bij het bestellen was er gevraagd of de burgers raw, medium of doorbakken geserveerd moesten worden en ondanks het verzoek ze doorbakken te krijgen bleken alle hamburgers medium te zijn. De koffie was zoals koffie hoort te zijn en de rekening viel voor de geboden waar helaas te voldoen aan het beeld wat veel toeristen van Ibiza hebben, duur.

Gebaseerd op één ervaring is het natuurlijk lastig oordelen, maar wij zullen niet snel terugkeren naar Chiringuito Cala Gracioneta, of het moet zijn om de prettige ambiance. Want het is er bijzonder mooi en je kunt er natuurlijk ook naar toe om lekker op het kleine (zand)strandje te liggen of om iets te drinken.

burger-chirinquito

[googlemap lat=”38.992913303448844″ lng=”1.2890374660491943″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”16″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.992913,1.289037[/googlemap]

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!