Bon profit: Champiñones al Ajillo

  • Home
  • Bon profit: Champiñones al Ajillo

knoflookchampignonsIn Bon Profit nemen we niet alleen regelmatig een restaurant onder de loep, maar we presenteren met regelmaat de lekkerste recepten vanaf Ibiza. Vandaag het recept van champignons in knoflookolie.

“Champiñones al Ajillo”
Dit makkelijk recept voor champignons in knoflookolie beschouwen wij als het basis recept voor Champiñones al Ajillo. Wij hebben hier van die bruine “Kastanje Champignons” gebruikt, maar je kunt voor dit gebakken paddestoelen recept in feite elke grootte en soort paddenstoel gebruiken, zoals bijvoorbeeld de cantharel, oesterzwam of eekhoorntjesbrood.
Dit eenvoudig recept is zoals knoflook champignons in Spanje in de regel bereid worden.

Voor dit knoflook champignons recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:
(Als tapas voor 2 personen)
250 gram Champignons, schoongeboend en in kwartjes gesneden;
8 tenen Knoflook, in schijfjes van 2-4 mm dik;
8 eetlepels Spaanse olijfolie;
2 eetlepels peterselie (fijn gehakt);
naar smaak: zeezout.

Bereidingswijze voor Champignons in Knoflook Olie

De bereiding van dit knoflook paddestoelen recept is bijzonder eenvoudig:

Verhit de olie in de pan en fruit de helft van de knoflook tot ze donkerbruin begint te kleuren, haal de knoflook uit de olie;
Voeg de champignons toe aan de knoflook olie en bak het geheel een minuut of vijf op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen;
Zet het vuur op laag en laat de champignons een kwartier garen;
Schep de champignons regelmatig om tijdens het garen; Als je de champignons in de pan te droog vind worden, voeg dan nog wat olijfolie toe;
Voeg tijdens de laatste 5 minuten het merendeel van de peterselie en de rest van de knoflook toe, breng de paddestoelen op smaak met wat zout, en schep nog een paar keer goed om;
Opdienen in schaaltjes en garneer met nog wat gehakte verse peterselie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *