Bon profit: Can Sulayetas

  • Home
  • Bon profit: Can Sulayetas

can sulayetasBON PROFIT – Ergens halverwege tussen San Miguel en San Mateu tref je midden op het platteland een tot restaurant omgebouwde finca. Can Sulayetas.

De zaak kent binnen een eetzaal van een afmeting die je niet verwacht als je het pand van buiten ziet, maar zoals te doen gebruikelijk vindt de meeste activiteit buiten plaats. Het terras is er sfeervol ingericht met tafels in frisse kleurtjes en waar je maar kijkt potten met planten en veel bloemen. Ondanks de datum, 13 oktober, was het nog aangenaam genoeg om buiten te zitten en dat deden we dan ook.

Er is bij Can Sulayetas een dag specialiteit en een kleine kaart met wat eenvoudige gerechten. Helaas bleek de bediening er op de avond van ons bezoek geen zin in te hebben en omdat we wisten dat de huisgemaakte hamburgers een ware delicatesse zijn, keken we meteen naar de specialiteit van de dag maar helaas bleek de hamburger donderdag op het menu te staan. Ook na lief vragen bleek het niet mogelijk om de hamburger op een andere dag te bestellen.

We kozen voor wat stokbrood met aioli bij de borrel die we namen en bestudeerden de kaart, die zich beperkte tot wat eenvoudige stukjes vlees. Door een eerder die dag genoten lunch was de trek niet enorm en kozen we voor de lomo. We kregen deze geserveerd met diepvries frietjes, net zoals je die krijgt bij een grote hamburgerketen. Zelfs de fles ketchup en mayonaise werden mee geserveerd. De smaak van het vlees was uitstekend.

We kozen geen nagerecht maar bestelden koffie met een borrel. Twee koffie ontbraken en we dachten dat deze later gebracht zou worden, maar de inmiddels neergestreken groep van 12 man slokte alle aandacht op van de bediening.

Voor een snel hapje tussendoor midden op het platteland van Ibiza is Can Sulayetas een bezoekje waard. Verwacht er geen wonderen, maar daar zijn de prijzen ook naar. Een biertje kost er een euro….

Bon profit!

lomo pand terras

[googlemap lat=”39.060920268700116″ lng=”1.408873200416565″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”17″ type=”G_NORMAL_MAP”]39.06092,1.408873[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *