16 C
Ibiza Town

Bon Profit: asperge-artisjok salade

Moet lezen

artisjokIn onze rubriek “Bon Profit” bespreken we niet alleen de leukste restaurants op Ibiza, maar komen we ook regelmatig met de lekkerste recepten uit de Spaanse keuken. Deze keer een heerlijke asperge/artisjok salade.

Ingrediënten van deze salade:

1 bosje verse asperges, 130 gram sperziebonen, 150 gram champignons, 5 verse artisjokharten, 30 gram boter, 1/2 theelepel milde paprikapoeder, 2 teentjes knoflook gesneden in dunne schijfjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, een mespuntje zwarte peper, 2 eetlepels fijngehakte munt.
Bereidingswijze asperge/artisjok salade

  • Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Haal alleen de steeltjes van de boontjes. Snij nu de champignons in tweeën.
  • Vul een pan voor iets meer dan de helft met water en breng het aan de kook. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot
    ze goed zijn afgekoeld. Nu giet je het af.
  • De artisjokken kook je op dezelfde manier. Als de harten zacht zijn (door er met een vork in te prikken), zijn ze gaar en kan je afgieten. Snij vervolgens de artisjokharten in vieren.
  • Verhit boter in een pan, daarin bak je het paprikapoeder en knoflook 1 minuut. Bak de champignons 2-3 minuten mee.
  • Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom. Giet het gemaakte oliemengsel erover en meng alles goed.

Serveertip: serveer de salade met hard gebakken stukjes brood. Deze zijn in iedere supermarkt op Ibiza verkrijgbaar, zelfs met een smaakje.
Bon profit!

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel