15.3 C
Ibiza Town

Boetes voor hondenpoep omhoog

Moet lezen

De gemeenteraad van Ibiza komt met een voorstel om de boetes flink te verhogen voor mensen die de uitwerpselen van hun huisdieren niet zelf opruimen. Kennelijk is de ergenis ook op Ibiza enorm hoog.

De burgemeester van Vila, Marienna Sanchez-Jauregui, zei gisteren dat de wijziging van de regel werd goedgekeurd tijdens de volgende plenaire sessie en dat de sancties “aanzienlijk zullen toenemen, daarmee gehoor gevend aan de publieke opinie.”.
Jauregui heeft niet aangegeven wat de bedragen zullen worden van de in de maak zijnde verordening, maar gaf als indicatie dat deze zeker niet onder de duizend euro zullen zijn. Dat is een aanzienlijke verhoging van de tot nog toe geldende 150 tot maximaal 750 euro. Ter controle van de nieuwe verordening zullen we zowel de wijkpolitie als agenten in burger inzetten, vertelt Jauregui.

Hij maakte gisteren een wandeling over de Isidor Macabich richting Abad en Lasierra tot el Parque de la Pazdie om aan te tonen dat een schoner Ibiza nog zeker niet aan de orde is. In de wandeling van een uur werd hij vergezeld door vertegenwoordigers van buurtverenigingen, winkeliers en medewerkers van Cespa. Ook de raad van bestuur nam deel.

Cepsa staat aan de vooravond van contractverlening en met het in kracht gaan van de maatregel zal het bedrijf overwegen om 5 nieuwe machines aan te schaffen voor de schoonmaak van de straten van Ibiza, waaronder een veegmachine, een speciale hoge druk reiniger en een machine die opgehaalde containers met een speciale deodorant reinigt tegen de stank.
Buurt voor buurt zal er gekeken worden naar mogelijke verbeteringen door het bestuur, wat redelijk tevreden is over de stad in zijn algemeen, maar ze erkenden wel dat gebieden zijn die extra aandacht behoeven.
“De boodschap is dat Ibiza schoner is en Ibiza zal schoner zijn.”Een jaar geleden zijn we onze beleidsplannen gaan uitvoeren en veel meer gaan schoonmaken, iets waarover gesproken wordt in de stad door de burgers”, zei hij

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel