Boete voor illegaal feest: 24.000 euro

  • Home
  • Boete voor illegaal feest: 24.000 euro

jesus-ibizaJESUS – De gemeenteraad van Santa Eulària heeft een boete van € 24.000.- opgelegd voor het houden van een privé feest dat voor flinke overlast zorgde in het dorpje Jesus.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Op 13 augustus 2015 organiseerde de eigenaar van een villa in Jesus een feest waarvoor geen vergunning was aangevraagd. Het feest zorgde voor veel geluidsoverlast en ook voor parkeerproblemen. Omwonenden deden hun beklag bij de politie en die maakte rapport op. Dat rapport gaf de gemeente in eerste instantie groen licht voor het opleggen van een boete van 48.000 euro, maar deze werd gehalveerd toen er werd aangetoond dat de veroorzaker van de problemen de geluidsinstallatie had afgekoppeld en zijn best had gedaan om de overlast te beperken. De overtreder kan de boete desgewenst in twee keer betalen.

In aanvulling op deze sanctie heeft de Raad verklaard in de afgelopen weken twee andere significante boetes te hebben opgelegd. Eén daarvan betreft een boete voor de eigenaar van grond in het gebied van Jezus in de calle sa Llavanera. Deze moet een boete van € 52.000.- betalen voor het bouwen zonder vergunning. Hier werd zonder vergunning een garage gerenoveerd, terrassen werden aangelegd en er werd een zwembad gebouwd.

Ook werd er een boete uitgeschreven van bijna 4.000 euro voor de renovatiewerkzaamheden van een appartementsgebouw Es Fumerals in het gebied van Can Pep Simo, in Jezus.

De aannemer werd door de gemeente gesommeerd te stoppen met de werkzaamheden maar gaf hier aan geen gehoor. Het gebouw wordt beschouwd als Cultureel Belang van Ibiza omdat het door de befaamde architect Xert was ontworpen.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *