Bijna botsing vliegtuigen boven Ibiza

  • Home
  • Bijna botsing vliegtuigen boven Ibiza

air-nostrumEven na 18.00 zondagavond dreigden twee vliegtuigen elkaar de raken boven het luchtruim van Ibiza. Een oplettende piloot wist een ernstig ongeval te voorkomen.

Op het laatste moment maakte de piloot van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Nostrum een bijna vrije val van ongeveer duizend meter. Zij waren afkomstig van Valencia en onderweg naar Mallorca. Het andere toestel was net opgestegen vanaf de luchthaven Ibiza. Vooralsnog is het onbekend om wat voor toestel het gaat, de luchtvaartautoriteiten hebben de zaak in onderzoek.

“De glazen met drankjes kwakten tegen het plafond. Het was net alsof we van de achtbaan naar beneden gingen”, vertelt een van de passagiers van de vlucht van Air Nostrum in Diario de Ibiza. Aanvankelijk verkeerden de passagiers in de veronderstelling dat er sprake was van turbulentie. De piloot van de vlucht van Air Nostrum heeft naderhand uitleg gegeven over de dreigende crash. Hij werd, aldus de passagier, met een staande ovatie ontvangen na zijn woorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *