Bijna 2 op de 10 toeristen kiest voor de Balearen

  • Home
  • Bijna 2 op de 10 toeristen kiest voor de Balearen

toerisme-ibizaIn de eerste zeven maanden van het jaar bedroeg het aantal bezoekers wat de Balearen aandeed 6,2 miljoen, wat neerkomt op 7,5 procent stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

De Balearen is de tweede regio die het grootste percentage buitenlandse toeristen ontving tussen januari en juli, met een jaarlijkse stijging van 7,5 procent en 18,4 procent van de totale stijging, volgens de enquête van Tourist Mutatie Frontera (Frontur) die donderdag gehouden werd door het ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

De eilanden ontvingen in juli 2 miljoen toeristen, wat neerkomt op 1,7 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, terwijl in de eerste zeven maanden van het jaar het aantal van 6,2 miljoen bezoekers werd bereikt, wat neerkomt op 7,5 procent stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Alleen Catalonië doet het met een stijging van 5,1 procent beter voor wat betreft het aantal buitenlandse bezoekers, 25,8% van alle toeristen is daar afkomstig uit een ander land dan Spanje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *