Bezwaren feesten Tagomago

  • Home
  • Bezwaren feesten Tagomago
villa-tagomago
Foto: Periodico de Ibiza

TAGOMAGO – De coalitiepartijen bekritiseerden vandaag het gebruik van het beschermde eilandje Tagomago voor de kust van Cap Roig op Ibiza. Er was op 27 augustus een muziekfestival.

Het festival werd bijgewoond door miljonairs uit Rusland en Oekraïne, op 27 augustus. Er was een groot podium gebouwd compleet met lasershows die natuurlijk uitermate geschikt zijn voor een nachtclub, maar niet voor gebruik in een beschermd natuurgebied. Het gebied is uitgeroepen tot een natuurgebied van Special Interest door de regering van de Balearen en valt daardoor onder een Beschermde Zone van de Wet Costals.

De schade die dergelijke feesten teweeg brengen zijn onherstelbaar voor de flora en fauna. Volgens de partijen uit de regering van het eiland is met dergelijke feesten weer eens onderstreept dat “Ibiza op hol is geslagen”.

Een woordvoerder verklaart “we hebben er ook op gewezen dat er op Tagomago een villa is gebouwd zonder vergunning en dat er verlengde steigers zijn geïnstalleerd, een helikopterplatform, en er talloze jeneverbesstruiken zijn vernietigd en er voertuigen op het eiland zijn geweest die vloeistoffen gelekt hebben. Dit is ten strengste verboden en de vraag is nu waarom niemand dit een halt toeroept”.

In dit kader valt ook deze actie onder de noemer die we vanaf nu met een hashtag zullen gaan merken, #ibizaslopers. De politiek is inmiddels wakker en gaat ook onderzoeken in hoeverre de op handen zijnde F1 powerboot races schade aan het milieu toebrengen.

#ibizaslopers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *