Bezwaar tegen illegale reclame

  • Home
  • Bezwaar tegen illegale reclame

reclame-bossaPLAYA DEN BOSSA – Een raadslid van de gemeente San Jose, waaronder Playa den Bossa valt, heeft de noodklok geluid over de vele illegale buitenreclame in het gebied. Playa den Bossa is volgens Paquita Ribas “één groot illegaal reclamebord”.

De populaire badplaats is inderdaad compleet overspoeld met reclameborden aan gevels, al dan niet verlicht en waar je maar kijkt zie je billboards en andere reclame objecten. En volgens Ribas wordt er bijna voor geen enkel bord betaald, of is er vergunning aangevraagd, wat wel verplicht is wanneer er buiten reclame gemaakt wordt. De gemeente zegt op haar beurt simpelweg de middelen niet te hebben om gedegen controles op vergunningen te houden. Het uitzoeken alleen al van wie bepaalde billboards zijn is vaak al te tijdrovend.

Het raadslid heeft nu aan de gemeente gevraagd om voor 1 augustus met een duidelijk overzicht te komen wie er legaal adverteert op de openbare weg en om geld vrij te maken voor controles. Deze gelden zouden mogelijk terug verdiend kunnen worden met de leges en boetes die betaald moeten worden door de nu nog illegale adverteerders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *