Bewoners zijn overstromingen zat

  • Home
  • Bewoners zijn overstromingen zat

dweilen-ibiza-stadIBIZA – Door de werkzaamheden aan de havenkade in Ibiza stad zijn een aantal afvoerkanalen afgesloten. Dit had tot gevolg dat bewoners voor de vierde keer in korte tijd last hadden van de regen.

De neerslag van gisterochtend liet binnen de kortste keren Ibiza stad weer eens onder water lopen. De vierde keer binnen een maand tijd. Toch zegt de gemeente dat wanneer de afvoeren wel in gebruik waren geweest, de overlast wellicht net zo groot was geweest omdat de afvoeren zulke hoeveelheden regen eenvoudig weg niet aankunnen. En terwijl de gemeente naar een oplossing zoekt, worden de bewoners steeds ongeduldiger.

Bij grote regenbuien wordt het regenwater van hoger gelegen gedeeltes allemaal naar de afvoeren laag in de stad gestuwd waardoor deze de grote hoeveelheid niet meer aan kunnen. De riolen lopen dan over en de straten, woningen en winkels staan dan blank met rioolwater, waar natuurlijk ook van alles in drijft… Daarnaast valt door de grote hoeveelheid water dan ook op diverse plekken de elektriciteit uit.

De bewoners eisen oplossingen en willen in gesprek met de gemeente over dit probleem, zegt Joaquin Manuel Senen, vice-voorzitter van de Vereniging van Bewoners en Ondernemers.

[googlemap lat=”38.910036471019374″ lng=”1.4342737197875977″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”14″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.910036,1.434274[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *