Bewoners Ibiza recyclen niet

  • Home
  • Bewoners Ibiza recyclen niet

basuras-ibizaOnlangs verschenen statistieken tonen aan dat slechts 13 procent van al het afval dat werd gegenereerd in 2012 werd gerecycled op Ibiza. Op Formentera doen ze het wel iets beter want daar werd 21 procent van het afval in de juiste bakken gedeponeerd.

In de gemeente Santa Eularia op Ibiza zijn de mensen het meest mileubewust want daar werd 16,2 procent van het aangeboden afval in de juiste bakken gedeponeerd, op de voet gevolgd door Ibiza stad met 15,7 procent. De andere drie officiële gemeentes van het eiland Ibiza scoren belabberd als het gaat om recycling want San José komt slechts tot 10,7 procent, het Noordelijke San Joan stopt slechts 8,6 procent in de goede bak en San Antonio is echt helemaal dramatisch bezig als het gaat om gescheiden afval want daar is slechts 7 procent van het aangeboden afval netjes gescheiden. Toch zijn de resultaten nog ietsje beter dan voorgaande jaren.

Het gescheiden afval inzamel is in 2001 al begonnen maar kennelijk leren de eilandbewoners erg traag of zijn ze gewoon te laks. In dier geval een stukje over Ibiza waar de bewoners absoluut niet trots op hoeven te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *