Betalen in blauwe zone met app

  • Home
  • Betalen in blauwe zone met app

eysa-appChauffeurs die parkeren in een blauwe zone kunnen vanaf aanstaande maandag betalen via hun tablet of mobieltje, zo maakte de gemeente bekend.

Het raadslod voor verkeer, Joan Mayas, presenteerde de EysaMobile applicatie, van het bedrijf Eysa, het bedrijf dat de parkeerplaatsen in de blauw zone beheert, gisteren. De app is beschikbaar in het Spaans, Engels en Frans. Parkeren doe je gewoon op een vrije plek en na betaling via de app kan je je voertuig verlaten zonder een bewijs van betalen fysiek achter te laten. De app geeft de parkeerder een seintje als de parkeertijd bijna is verstreken.

De app is gratis te downloaden en bepaalt precies waar je je op dat moment bevindt. Om gebruik te kunnen maken van de app heb je een emailadres, een geldig betaalmiddel zoals een credit-of debitcard of Paypal nodig. Vervolgens meld je je aan op www.eysamobile.com . Als je je identiteit eenmaal gevalideerd is krijg je een registratienummer. Met dit nummer snapt de software wie je bent. Het systeem wordt al succesvol gebruikt in Madrid, Logroño en Cuenca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *