Bende fraudeurs aangehouden

  • Home
  • Bende fraudeurs aangehouden

fraude uitkeringenIBIZA – De recherche heeft met de aanhouding van 109 mensen een einde gemaakt aan een grote fraudezaak. De fraudeurs hielden zich bezig met het vals verkrijgen van uitkeringen, verblijfsvergunningen en het opmaken van valse contracten.

Veelal liepen de valse contracten via een fictief bedrijf op het eiland. De operatie werd uitgevoerd door belastingambtenaren, sociale controleurs en een gespecialiseerd team voor fraudebestrijding. Er werden 109 mensen gearresteerd, waaronder zes personen die werkzaam waren voor het fictieve bedrijf. 31 aangehouden mensen bleken niet in het bezit van een geldige verblijfsvergunning.

Geschat wordt dat de inkomsten van de fraudeurs boven de € 500.000.- uit komen en de onterecht uitgekeerde gelden voor een uitkering nog eens € 470.000.- Het onderzoek werd gestart in oktober vorig jaar en al snel kwamen er 156 verdachten in beeld. Er werden contract vervalst waardoor er subsidies aangevraagd konden worden en vervolgens werden de werknemers op papier ontslagen waardoor ze een werkloosheidsuitkering aan konden vragen. Ook is het krijgen van een verblijfsvergunning makkelijker als iemand in vaste dienst is.

De onderzochte onderneming werd opgericht in 2008. Tijdens het eerste jaar van haar bestaan ??is aangetoond dat er drie frauduleuze buitenlandse aanwervingen werden uitgevoerd. Na een pauze van meer dan twee jaar, werd er in mei 2011 een andere naam gekozen voor het bedrijf en de eigenaar veranderde.

De fraudeurs kunnen een hele lijst met telastleggingen tegemoet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *