Belgische zakenman koopt eiland voor de kust van Formentera voor 18 miljoen

  • Home
  • Belgische zakenman koopt eiland voor de kust van Formentera voor 18 miljoen

Hoe onderscheid je je van de massa? Dat is één van de dagelijkse luxeproblemen die toebehoort tot de rich en famous in deze wereld. Voor het zomerseizoen van 2018 moeten zij wel natuurlijk hét ultieme statement item binnenslepen. Maar ja, zin in een nieuwe G-klasse of laatste model Chanel tas is ook weer zo afgezaagd. Hallo, je wil iets exclusiefs. Dus, wat doe je dan? Precies, dan koop je maar een eiland. En nog wel het Isla de Espalmador, dat voor de kust van Formentera ligt. Even diep in de buidel tasten, maar ach, dan heb je ook wat.

Een Belgische zakenman heeft vandaag voor 18 miljoen euro het eiland gekocht, dat zich recht voor de kust van het populaire strand Ses Salines bevindt. Het eiland stond al enkele jaren te koop en de oorspronkelijke vraagprijs was van 24 miljoen euro naar 22 miljoen euro gezakt. Volgens de Spaanse media is het eiland nu eindelijk verkocht voor 18 miljoen euro aan een gezin uit Luxemburg. Leuk voor het familieweekend!

Het kleine eilandje Isla de Espalmador is al sinds 1932 privé-eigendom, toen de opa van de huidige eigenaar het eiland kocht voor 255,43 euro. Een goede investering zullen we maar zeggen. Het eiland is momenteel bezit van de familie Cinnamond, maar is nu aan een familie uit Luxemburg verkocht. De Govern en de Consell de Formentera (raad van Formentera) heeft altijd al interesse in het eiland gehad, maar konden het geld helaas niet ophoesten om zo toch het idyllische natuurparadijs te kopen. Hoewel de huidige eigenaren altijd hebben aangegeven dat ze liever willen dat hun geliefde eiland publiek eigendom blijft, lijkt daar nu verandering in te komen. Tja, hoe zeggen ze dat ook alweer… Wie betaalt, bepaalt?

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *