Bed & Breakfast op Ibiza

  • Home
  • Bed & Breakfast op Ibiza

3915767-1-h350Een bed & breakfast op Ibiza. Voor velen een oplossing om goedkoop in een groot huis te wonen. Maar er komt meer voor kijken. De special van deze week.

Een Bed & Breakfast beginnen op het zonnige eiland Ibiza…. velen dromen er van. Tips en adviezen.

Wat is een Bed & Breakfast (B&B) eigenlijk?

Het begrip Bed & Breakfast is over komen waaien uit Engeland. Bed & Breakfast betekent letterlijk vertaald “bed en ontbijt”, logies met ontbijt in het Nederlands. Een Bed & Breakfast is onderscheidend van andere accommodaties omdat de eigenaar de gasten vaak persoonlijk welkom heet. Eigenaren van huizen verdienen een klein bedrag bij door een kamer of meerdere te verhuren aan passanten. Heden ten dage zien we het andersom veel op Ibiza. Dan zoeken mensen een groot huis met veel kamers om een bed & breakfast in te beginnen.

Mag ik een Bed & Breakfast beginnen op Ibiza?

Het antwoord is even kort als eenvoudig: nee. De wet staat dit niet toe en de overheid is ook niet voornemens om dit in de toekomst wel te doen. Een bed & breakfast runnen op Ibiza is dus illegaal en als je betrapt wordt dan kan de boete oplopen tot wel 60.000 euro!

Romantiseer een bed & breakfast niet!

Om een Bed en Breakfast te beginnen dien je je vooraf goed te realiseren dat het keihard werken is. Het lijkt allemaal knus en gezellig, maar in de praktijk ben je eigenlijk altijd bezig het anderen naar de zin te maken en is het keihard werken als anderen vrij zijn.

Wat komt er allemaal bij kijken om een B&B te beginnen?

Zorg voor je van start gaat dat je een gedegen ondernemersplan hebt en reken uit wat je in het slechtste geval over zou houden. Zoek een geschikt huis en kijk waar je kunt adverteren, of waar je op een andere manier je gasten kunt verleiden om bij jou op Ibiza te logeren.

De locatie voor je Bed & Breakfast op Ibiza

Voor je gaat zoeken naar een geschikte woning, bepaal je eerst wat je van plan bent om je gasten te gaan bieden. Wil je je gasten absolute rust en mooie natuurwandelingen of mountainbike routes aanbieden, dan is bijvoorbeeld het Noorden van Ibiza uitermate geschikt. Wil je je gasten gaan verblijden met de mogelijkheid om het nachtleven in te stappen, dan zul je iets moeten vinden rond de stad Ibiza. De keuze voor de locatie is bepalend voor meerdere jaren, dus overweeg dit zorgvuldig!

Toestemming van de eigenaar

Vraag als je gaat huren eerst aan de eigenaar of hij toestaat dat je een bed & breakfast gaat beginnen in zijn pand. Meestal is dat namelijk niet het geval, mede door het feit dan dit altijd illegaal is. Doe je het dan toch, dan loop je niet alleen het risico op directe uitzetting, maar bovendien op een boete die varieert tussen de 600 en 60.000 euro!

Bed & Breakfast Ibiza

 

Bed & Breakfast Ibiza

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *