13.9 C
Ibiza Town

Baptista vrij op borg

Moet lezen

baptista
Foto: German G. Lama

MALLORCA – De Portugees Paulo Cesar Martins Baptista, die in februari van dit jaar werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier en een half jaar voor de moord op Abel Ureña in 2011 in Uhsuaïa. is op borg vrijgelaten.

In 2011 sloeg de toenmalige hoofdportier een medewerker van de beachclub met één klap in coma en vluchtte vervolgens van het eiland. Een paar dagen na het incident overleed de medewerker, wat veel onrust veroorzaakte op het eiland. Baptista werkte met vervalste papieren op Ibiza en bleek een vooraanstaand lid van de Portugese maffia. enige tijd later werd de Portugees op een onderduikadres in Nederland opgepakt.

Nu hij op vrije voeten is, is de eerste bedreiging al ontvangen. Een ex van de man beweert dat althans. Zij zou via Facebook een dreigement ontvangenhebben.

Voor de coma klap, die uiteindelijk moord werd, heeft Baptista twee jaar en negen maanden gezeten en komt daardoor in aanmerking voor voorwaardelijke vrijheid. Hij bevindt zich op Mallorca en moet zich iedere dag persoonlijk bij justitie melden. Naast de gevangenisstraf veroordeelde het Provinciaal Hof Baptista tot het betalen van een schadevergoeding van 80.000 aan de moeder van de overleden Ureña. Overigens moet de man in Portugal nog een straf uitzitten van zes jaar en drie maanden. Hij werd daar bij verstek veroordeeld inzake maffia praktijken.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel