Baptista veroordeeld door rechtbank Palma

  • Home
  • Baptista veroordeeld door rechtbank Palma
baptista-rechtbank
Foto: Ultimahora.es

De rechtbank jury van het hof van Palma achtte gisteren de Portugese Paulo Cesar Baptista Martins schuldig voor dood door schuld.

Baptista, werkzaam onder valse identiteit bij de beachclub Ushuaia op Ibiza in de zomer van 2011 als hoofdportier, sloeg zijn collega Abel Ureña dusdanig hard, dat dze in coma raakte en negen dagen later in het ziekenhuis kwam te overlijden. Of het overlijden was ten gevolge van de opgelopen klap, of de val van Abel ná de klap kon niet onomstotelijk bewezen worden, waardoor de straf lager uitviel. De verdediging had gehoopt op een andere afloop en probeerde te overtuigen dat alles een noodlottig afgelopen samenloop van omstandigheden was. Hierdoor zou de straf tussen de 1 en 4 jaar gevangenis moeten zijn, maar de jury oordeelde dat Baptista welliswaar niet de intentie had om Abel dood te slaan, maar dat hij wel degelijk de gevolgen had kunnen overzien. Baptista is een geoefend vechtsporter die bekwaam is in verschillende takken van de vechtsport.

Na het horen van de eis van de officier van justitie, die vroeg om een ??straf van 9 jaar, 11 maanden en 21 dagen in de gevangenis, legde de rechtbank hem een identieke straf op, vermeerderd met 2,5 jaar voor valsheid in geschrift. Bovendien moet Baptista 80.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van het slachtoffer. De rechter Mónica de la Serna moet de veroordeling nog definitief maken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *