Baai opgeruimd

  • Home
  • Baai opgeruimd

rotzooi-san-antonioSAN ANTONIO – Medewerkers van de stadsreinigingsdienst en vrijwilligers hebben gisteren de baai van San Antonio opgeruimd en ontdaan van zwerfafval.

Een dergelijke actie wordt een aantal keer per jaar georganiseerd en daardoor is er gelukkig minder zwerfvuil dan voorheen het geval was. Toch haalden duikers gisteren fietsen, complete computers en ander vreemd vuil uit het water voor de kust van San Antonio. Ook werd er veel afval verzameld wat overduidelijk van schepen afkomstig was.

De 40 tot 50 vrijwilligers die meehielpen het vuil op te ruimen, haalden voornamelijk klein vuil op zoals plastic zakken en heel veel sigaretten filters.

“Het gebied bij de rotsen zit vol met kleine kunststoffen die onopgemerkt blijven, maar ze hebben veel invloed op het welzijn van dieren. En omdat het al gewoon is geworden zijn we er aan gewend en dat is niet goed”, zegt een vader die samen met zijn zoon aan het verzamelen is.

Het plan van de vrijwilligers, die het werk als een gezellig samen zijn zagen, is om voortaan ieder laatste weekend van de maand een dergelijke dag in te plannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *