15 C
Ibiza Town

Awakenings verkocht

Moet lezen

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Verandering van weer

awakenings
Foto: Awakenings

AMSTERDAM – SFX Entertainment, eigenaar van de dance organisatie ID&T, neemt het Nederlandse bedrijf Monumental Productions, de organisatie achter de Awakenings (techno)feesten over. Dat maakt het Amerikaanse mediaconglomeraat van zakenman Robert F.X. Sillerman vandaag bekend.

Het bedrijf kocht vorig jaar al de Nederlandse concertorganisator ID&T. Monumental Productions, de organisatie achter de Awakenings-feesten, werd in 1997 opgericht door de sympathieke Rocco Veenboer uit het Noordhollandse Bergen. Veenboer komt graag op Ibiza. Ook viel de Rotterdamse hardcore organisatie B2S van Jan Lok ten prooi aan de dance grootgrutter.

“Rocco en zijn team hebben Awakenings uitgebouwd tot het sterkste technomuziekmerk in Amsterdam, zo niet de hele wereld”, dat zegt Sillerman over de aankoop. “Ik ben blij om onderdeel te worden van de SFX-familie en verheugd, omdat we Awakenings naar nieuwe locaties en nieuwe toeschouwers over de hele wereld kunnen brengen”, voegt Veenboer toe.

Hoeveel er gemoeid is met de overname van Awakenings is bij ons niet bekend, maar dat er enige tientallen miljoenen is betaald voor één van de grootste organisaties van techno feesten op de wereld, staat als een paal boven water. De toekomst zal uit moeten wijzen in hoeverre de overname van invloed is op de door Veenboer georganiseerde feesten.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!