Anti stierenvechten

  • Home
  • Anti stierenvechten

ei-san-antonioIBIZA – De gemeente Sant Antoni de Portmany op Ibiza heeft zich uitgeroepen tot anti-stierenvechtgemeente. Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed), een campagne van CAS International en AnimaNaturalis die met een handtekeningenactie wordt ondersteund door HSI, hebben zich tot nu toe 28 gemeenten op de Balearen tegen het stierenvechten verklaard in 18 maanden.

In totaal zijn er in Spanje nu 122 anti-stierenvechtgemeenten. Eerder werd al bekend dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Spaanse eilandengroep de Balearen, zich uitsprak tegen het stierenvechten. De campagne Mallorca Sense Sang heeft als hoofddoel het stierenvechten te verbieden op de Balearen en zoveel mogelijke anti-stierenvechtgemeenten te verkrijgen.

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 146 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 122 anti-stierenvechtgemeenten.

Als je wilt kan je je steentje bijdragen door actief te helpen om meer handtekeningen te verzamelen om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op de Balearen. Help door deze petitie te tekenen en te verspreiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *