Amnesia opnieuw in overtreding

  • Home
  • Amnesia opnieuw in overtreding

amnesia-closing-espumaSAN RAFAEL – De lokale politie van San Antonio heeft zondag opnieuw twee keer proces verbaal opgemaakt tegen de club Amnesia in San Rafael wegens overschrijding van de sluitingstijd.

De politie heeft in samenwerking met de Guardia Civil twee keer proces verbaal opgemaakt tegen Amnesia omdat de club na het toegestane tijdstip van 6 uur nog open was. De club had toestemming aangevraagd bij de gemeente om tot 12 uur door te gaan, maar dit was door de gemeente geweigerd omdat er al eerder problemen waren met het overtreden van de sluitingstijd de afgelopen week.

Amnesia kondigde al op de sociale mediasites aan dat ze niet om 6 uur dicht zouden gaan en toen de politie om 7 uur pols hoogte ging nemen bleek de club gewoon bomvol. De Guardia sommeerde de eigenaar om de club te sluiten en maakte proces verbaal op.

Toen de dienders om 11 uur terug gingen bleek de club nog even vol en was er duidelijk geen gehoor gegeven aan de sommatie. Opnieuw werd er proces verbaal opgemaakt en werd er in het politierapport vermeld dat het negeren van de sommatie kan worden meegenomen in het bepalen van de hoogte van de sanctie die gaat volgen.

In totaal heeft de politie bij Amnesia deze zomer 15 keer proces verbaal opgemaakt wegens het overtreden van de verplichte sluitingstijd.

Echter, de huidige regelgeving (Wet / 2013, van 26 november op de Balearen) is bepaald dat het niet sluiten op de aangegeven tijd niet kan worden beschouwd als zeer ernstige inbreuk of verordende de opschorting van de activiteit, tenzij een club in het voorgaande jaar een dossier had opgebouwd of bestraft was voor dezelfde overtreding.

De gemeente San Antonio heeft van vorig jaar geen dossier opgebouwd over Amnesia inzake dezelfde klachten, waardoor er niet kon worden overgegaan tot het staken van alle activiteiten op het moment van de overtreding.

De politie laat weten dat een acute gedwongen staking van de activiteiten door de politie ook ongewenst is omdat dit tot grote ergernis zou leiden van de duizenden aanwezige bezoekers. Het aantal mankrachten bij de politie is bij een dergelijke actie ver onder de maat en dus kan bij een ontruiming ook niet ingestaan worden voor de veiligheid van de aanwezige bezoekers.

 

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *