Airbnb moet sanctie van 300.000 euro betalen

  • Home
  • Airbnb moet sanctie van 300.000 euro betalen

Het ziet er niet naar uit dat Airbnb onder haar boete van 300.000 euro uit gaat komen, zo vermeldt de Spaanse media. Het vakantiewoning verhuur platform werd eerder dit jaar er van beschuldigd illegale huurwoningen aan te bieden aan toeristen. De huizen op het platform zouden niet aan de juiste vergunningen en regels voldoen.

 

In september 2017 begon de regering van de Balearen al met dreigen van het opleggen van enorm hoge sancties. Als de verhuur platformen zich niet snel zouden aanpassen aan de nieuwe toeristenwet, dan moesten ze de gevolgen ervaren. Toch veranderde het aanbod van illegale toeristen slaapplaatsen op Airnbnb, Tripadvisor en HomeAway niet.

 

Afgelopen februari werd Airbnb een sanctie van maar liefst 300.000 euro opgelegd. Het verhuur platform is sindsdien in hoger beroep gegaan.

 

In april kregen ook Tripadvisor en Homeaway om exact dezelfde redenen als Airbnb een boete van 300.000 euro.

 

Spaans minister van Toerisme Bel Busquets kondigde deze week in Madrid aan dat Airbnb als nog haar boete zal gaan betalen “Het bedrijf is al in februari gesanctioneerd voor het op de markt brengen van illegale toeristenslaapplaatsen. De procedures waarin de wet voorziet, zijn al afgerond en de boete is definitief zodra de aantijgingen tegen de sanctie zijn afgewezen”, aldus Busquets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *