Air Berlin verkeert in zwaar weer

  • Home
  • Air Berlin verkeert in zwaar weer

air-berlinnAir Berlin kampt met grote financiële problemen. De luchtvaartmaatschappij kampt al jaren met forse verliezen en het einde lijkt nabij voor de Duitse onderneming.

Veel Nederlanders maken ook gebruik van de diensten van het bedrijf en vliegen met Air Berlin vanaf luchthavens als Düsseldorf, Keulen en Münster naar Ibiza. Air Berlin zegt in onderhandeling te zijn met investeerders om het bedrijf van de ondergang te redden. Door alle toestanden is er aan de aandeelhouders al twee keer toestemming gevraagd om de jaarcijfers van 2013 later te publiceren.

Air Berlin is een echte “Spanje ganger” en vliegt veel tussen Duitsland en Spanje. Alleen al vanuit Duitsland en vanaf Mallorca vliegt de maatschappij op zeventien verschillende Spaanse bestemmingen. Duizenden Nederlanders vliegen jaarlijks met Air Berlin, in zomer en winter. Enkele jaren geleden vloog het bedrijf zelfs nog rechtstreeks vanaf Schiphol naar Ibiza, maar die lijn was al langer van het programma wegens gebrek aan voldoende belangstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *