Agenten op slangenles

  • Home
  • Agenten op slangenles
slangenles
Foto: Diario de Ibiza

SANTA EULARIA – Vijftien agenten van de lokale politie van Santa Eularia zijn gisteren geïnformeerd over de kenmerken, gewoonten en de controle van slangen die leven op Ibiza. Er bestaan geen geheimen meer nu voor de agenten.

Degenen die verantwoordelijk zijn voor het bijbrengen van de kennis waren Enrique Ayllon, lid van de Spaanse Herpetologische Association en Ann Ceulemans, hoofd van de vereniging Buscans. Ann heeft speciaal voor het vinden van de slangen honden opgeleid.

Het eerste wat herpetoloog duidelijk maakte is dat de slangen op Ibiza absoluut niet gevaarlijk zijn voor de mens omdat ze niet giftig zijn. En mocht je gebeten worden dan is de prik te vergelijken met die van een bijensteek. Ayllon gaf echter wel een aantal belangrijke adviezen aan de agenten. Het is belangrijk dat mensen die in hun tuin aan het werk zijn, altijd werkhandschoenen dragen en bij voorkeur kleding met lange mouwen. Mocht je een slang zien en je durft hem te pakken, pak deze dan zo kort mogelijk achter de kop en niet bij de staart om bijten te voorkomen. Hierna kan de slang in een gesloten doos gestopt worden of in bijvoorbeeld een kussensloop. De slangen op Ibiza behoren niet tot een beschermde soort en mogen ook gedood worden. Bel in elk geval altijd het alarmnummer 112 als je een slang ziet.

Er worden veel slangen gevonden momenteel. Nu de hete zomerdagen voorbij zijn lieten de langwerpige reptielen zich weer veelvuldig zien in september. Bovendien is deze maand ook de tijd dat de gelegde eieren uitkomen. Maar als de temperatuur nog wat verder zakt dan zullen de dieren zich rustig houden in stenen muren of in openingen van gebouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *