15.4 C
Ibiza Town

ADSL in Spanje duurste van Europa

Moet lezen

adslInternet via ADSL blijkt in Spanje niet alleen gemiddeld het langzaamste van heel Europa, maar is ook nog eens het duurste. Dit blijkt uit een onderzoek van de Spaanse vereniging van internetters.

Als je snel en goedkoop internet wilt, moet je zeker niet in Spanje gaan wonen. Wat velen eigenlijk al wisten, is nu bekrachtigd door een onderzoek. Volgens een onderzoek van de Spaanse Vereniging van Internetters, is het ADSL (internet wat je huis binnenkomt via een koperen telefoonlijn) in Spanje één van de duurste en daarnaast ook nog eens het traagste van de Europese Gemeenschap. De gemiddelde kostprijs in de EU is 33,40 euro per maand maar Spanje zit daar ver boven.

Ondanks dat de schijn er wel is dat Spanje vooruitstrevend is op internet gebied, zit er niet veel vooruitgang in Spanje, aldus de Asociación de Internautas. Spanje is het vijfde land op de lijst van Europese Unie landen met het langzaamste internet en de achtste wat betreft de prijs die men voor ADSL betaald. Zo blijkt uit het onderzoek wat de vereniging voor het vijfde opeenvolgende jaar publiceert.

De gemiddelde kostprijs per maand in de Europese Gemeenschap voor het ADSL is 33,44 euro, zo’n 5,26% duurder dan tijdens het onderzoek in 2011. Er zijn naast Spanje nog eens dertien andere Europese landen die meer betalen dan het Europese gemiddelde. In Spanje kost een ADSL aansluiting gemiddeld 40,90 euro, 7,46 euro meer dan het Europese gemiddelde.

Het duurste internet is te vinden in een land waar de infrastructuur nog slechter is dan in Spanje: Polen, waar men 64,53 euro voor een ADSL aansluiting betaald. Polen wordt gevolgd door Cyprus met een gemiddelde prijs van 59,00 euro, Luxemburg met 49,10 euro, Ierland met 47,56 euro, Italië met 46,90 euro, Nederland met 45 euro en België met 45 euro. Spanje volgt daarna met 40,90 euro. Het goedkoopste internet is te vinden in Litouwen waar men schijnbaar slechts 2,88 euro per maand betaald gevolgd door Bulgarije waar de gemiddelde maand prijs voor ADSL op 4,10 euro ligt.

In Spanje is gekeken naar de diensten van Movistar, in Nederland naar die van de KPN en in België naar de service van Belgian Telecom.

Voor Ibiza is er inmiddels een goed alternatief op de markt gekomen met de komst van internet via de satelliet. Al vanaf 30 euro heb je een betrouwbare en vooral snelle internet verbinding op iedere plek op het eiland. Deze dienst wordt aangeboden door www.internet-ibiza.nl

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel