In actie tegen “wildkokers” in jachthaven Ibiza

  • Home
  • In actie tegen “wildkokers” in jachthaven Ibiza

catering-schepenIBIZA – De vereniging van koks en cateraars zeggen in actie te komen tegen de vele illegale koks en cateraars die in de zomers aan boord gaan van de boten in de haven.

De Vereniging van Koks en Catering Pitiuses behoort tot het midden-en kleinbedrijf van Ibiza en Formentera (PIMEEF) en ziet de vele koks en cateraars die zonder de benodigde papieren werken aan boord van de schepen in het seizoen niet alleen als een bedreiging voor hun eigen branche, maar ook voor de gezondheid van de afnemers van de diensten. Er is voor de bereiding van voedsel in de havens of aan boord van schepen een certificaat nodig wat op verzoek van het havenbedrijf of de opdrachtgever getoond moet kunnen worden. Veel bedrijven en zelfstandige koks zijn niet in het bezit van een dergelijk certificaat, met alle mogelijke gevolgen van dien.

De vereniging zegt er niet voor terug te deinzen om in actie te komen tegen bedrijven zonder papieren en ze zullen niet aarzelen om aangifte te doen als zulks geconstateerd wordt. De woordvoerder van de vereniging wijst er bovendien op dat in geval van calamiteiten zoals bijvoorbeeld een voedselvergiftiging, het bedrijf wat de diensten levert, of in het geval van zelfstandigen de persoon zelf juridisch aansprakelijk gesteld kan worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *