Actie tegen muggen

  • Home
  • Actie tegen muggen

salinas muggenIBIZA – De overheid op Ibiza is weer in actie tegen de muggen. Momenteel stikt het van de muggen op het eiland, veroorzaakt door de hoge temperaturen en de neerslag in september.

De muggen leggen hun eitjes in de natte modder, waar de eitjes lange periodes van droogte kunnen overleven. Toen er in september flink wat regen viel, werden de eitjes geactiveerd en vanuit de larven ontstonden de muggen, die vooral door de gunstige temperaturen en weinig wind, bezit namen van het hele eiland.

Omdat de vooruitzichten voor de komende veertien dagen in elk geval nog steeds hetzelfde zijn heeft de overheid bovenop het bestaande budget van dit jaar, 71.000 euro, nog eens 8.500 euro ter beschikking geteld voor de bestrijding van de muggenlarven. Een tijdrovende klus, want de larven gedijen alleen in plassen en sloten en moeten daar ook aangepakt worden. De bestrijders trekken letterlijk van plas naar plas. Het gebruikte product, Bacillus Thurginensis, is 100 procent biologisch en wordt toegepast op de larven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *