Accommodatie vinden voor hotelpersoneel blijft lastig

  • Home
  • Accommodatie vinden voor hotelpersoneel blijft lastig

De hoteleigenaren op Formentera kampen al jaren met hetzelfde probleem: het wordt steeds moeilijk om betaalbare accommodatie te vinden voor hun personeel. Ondernemers geven toe dat het probleem elk jaar exponentieel verergert en sommige hotels offeren zelfs toeristenkamers op om hun werknemers van een slaapplaats te voorzien.

Juanma Costa, voorzitter van de Paya Hotels-groep, en tevens voorzitter van de Kamer van Koophandel van Ibiza en Formetera, is er duidelijk over: “We proberen eerst personeel van Formentera in te huren en voor de rest bieden we wat woningen in het hotel zelf aan. We huren ook externe huizen.”

Hij benadrukt dat het vinden van accommodatie “een probleem is dat elk jaar zal toenemen”. Deze ondernemer bevestigt dat het hogere professionele personeel “het vervelender vindt om te slapen in het hotel”.

Volgens de voorzitter van de hotelgroep wordt de situatie elk jaar steeds erger, “omdat ze de prijzen van huurwoningen verhogen. Ook is er meer verhuur, wat meer toeristen betekent, en zo dus meer personeel en minder huisvesting voor hen”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *