Accommodatie op de Balearen het duurst op Ibiza

  • Home
  • Accommodatie op de Balearen het duurst op Ibiza

accomodatie-ibizaDe gemiddelde kosten van een overnachting in luxe hotels op Ibiza zijn veel hoger dan vergelijkbare vestigingen in Mallorca. En het verschil is flink te noemen.

De gemiddelde prijs voor een luxe hotelovernachting op Ibiza in augustus bedroeg € 518.- per nacht, ten opzichte van slechts € 227.- voor dezelfde kamer op Mallorca. Deze trend werd voortgezet in september, een vijf-sterren hotel op Ibiza kost gemiddeld € 317,- per nacht, € 131.- meer dan op Mallorca. Bovendien was het verschil groter dan in 2012, want toen betaalden hotelgasten op Mallorca ove het hele jaar genomen gemiddeld € 242.- en op Ibiza was dat € 466.-. Dit betekent dat in augustus vestigingen in Mallorca hun tarieven verlaagden met gemiddeld 3,1 procent, terwijl ze op Ibiza juist stegen met 2,5 procent. Elke suite in een vijf sterren hotel op Ibiza bracht  een rendement van € 424.-, maar op Mallorca het was minder dan € 200.- in de maand augustus.

De vijf-sterren hotels op Ibiza registreerden een bezettingsgraad van 95,8 procent, terwijl het op Mallorca iets lager was met 92.3 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *