Aantal slangen op het eiland groeit

  • Home
  • Aantal slangen op het eiland groeit

slangenteamIBIZA – Het aantal slangen op het eiland neemt nog steeds toe. Bijna dagelijks worden er slangen waargenomen of gevangen. Inmiddels is er een extra deskundige afgereisd naar het eiland.

De hoogleraar zoölogie Dr Juan Manuel Pleguezuelos van de Universiteit van Granada, tevens voorzitter van de Spaanse Herpetologische Associatie (AHE) en bovendien één van de topexperts op het gebied van Iberische slangen komt twee en een halve maand op Ibiza werken in samenwerking met Buscans, waar we al eerder over berichtten.

Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw van de Consell, en wordt gecoördineerd door deskundigen van het regionale ministerie van Milieu. De deskundige gaat vanuit wetenschappelijk oogpunt onderzoeken hoe de slangen kunnen aarden in hun nieuwe woonomgeving. Op basis van zijn adviezen kunnen er methodes ontwikkeld worden om de komst van nieuwe slangen in de toekomst te beperken.

De slangen die gevonden of gevangen worden zullen worden onderzocht om te zien wat ze eten, waar hun genen vandaan komen, hoe oud ze zijn en meer van dat soort zaken. Buscans boekt tot nog toe zeer goede resultaten met de opsporing van slangen waarbij ze gebruik maakt van speciaal daarvoor opgeleide honden.

Buscans legt er ten overvloede nog maar eens de nadruk op dat de slangen die momenteel op Ibiza zijn, niet gevaarlijk zijn voor mensen en ook niet giftig zijn. Er is dus geen reden tot paniek. Mocht je een slang zien, dood of levend, bel dan meteen met slangen-alarm 0034 661 021 268 of bel 112.

Foto: Diario de Ibiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *