Aanslagdreiging Ibiza

  • Home
  • Aanslagdreiging Ibiza

kogel-universiteitIBIZA – De nationale politie heeft extra beveiliging ingezet bij de ingang van het Militair Commandocentrum, tegenwoordig het hoofdkantoor van de Universiteit van Ibiza. De beveiliging is er in verband met een dreiging.

De politie bewaakt het complex samen met de reeds aanwezige particuliere beveiligers. Alle toegangen tot het pand zijn gesloten en bezoekers kunnen slechts door één ingang naar binnen. Er is ook een beperking opgelegd aan het aantal bezoekers. Dit alles is naar aanleiding van de vondst van een kogelbrief. Op de Universiteit werd vrijdag een pakje bezorgd met daarin twee kogels en de mededeling dat de kogels gebruikt konden worden om iemand door zijn hoofd te schieten.

De coördinator van de UIB, Gemma Tur, zegt: “leerlingen en leraren zijn erg verrast en door de dreiging zijn er minder studenten naar de school gekomen.” Het bijwonen van colleges is niet verplicht, maar Tur laat wel weten dat alle docenten gewoon aanwezig zullen zijn en alle colleges gewoon doorgang vinden.

In het briefje wat in het pakje zat afgelopen vrijdag was het opmerkelijk dat het vol stond met spelfouten en was omkaderd met de kleuren van de vlag van Spanje (rood en geel) en er werd gepleit voor onafhankelijkheid. De brief werd afgesloten met “Viva Franco!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *