8,5 miljoen vliegstoelen beschikbaar

  • Home
  • 8,5 miljoen vliegstoelen beschikbaar

drukte-luchthavenIBIZA – De luchtvaartmaatschappijen hebben 8,5 miljoen stoelen beschikbaar voor deze zomer naar de luchthaven van Ibiza. En dat zijn er 1,5 miljoen meer dan vorig jaar het geval was.

Dit blijkt uit de cijfers die door Eurocontrol openbaar gemaakt werden dit weekend. Het volume stijgt ook op de luchthaven Mahon in de periode april tot september. En naast het aantal toenemende commerciële vluchten, verwacht de luchthaven beheerder AENA ook nog een toename van het aantal privé jets wat het eiland aan doet deze zomer; er is een stijging van 11 procent voorzien voor de kleine vliegtuigen.

De beheerders zien de afnemende interesse in bestemmingen als Turkije, Egypte en Tunesië als één van de oorzaken van de toename van het aantal beschikbare vliegtuigstoelen. En zoals het er nu naar uitziet, keren ook de Duitsers massaal terug naar Ibiza. AENA verwacht zelfs dat de daling van 41.000 stoelen vorig jaar vanuit Duitsland dit jaar geheel wordt goed gemaakt. Het bureau voor toerisme zal de terugkeer van de Duitsers nog eens extra aanmoedigen met hun aanwezigheid op de ITB Berlin International Fair die volgende week plaatsvindt van woensdag tot en met zondag.

Vorig jaar sloot de luchthaven van Ibiza het seizoen af met een record want toen passeerden er 6.477.283 passagiers op 64.612 vluchten, goed voor een toename van 4,3 en 7,4% ten opzichte van 2014.

Deze spectaculaire ontwikkeling van het vliegverkeer voor de zomer is reden voor Atico en AENA om de drie luchthavens van de Balearen gemeenschappelijk aan te sturen. De vereniging van luchtverkeersleiders voorzien vooralsnog geen problemen door de toename, maar spreken wel over het feit dat de limiet in beeld komt. Op 9 maart wordt de nieuwe control tower op Palma de Mallorca in gebruik genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *