85% leerlingen buitenlanders

  • Home
  • 85% leerlingen buitenlanders

buitenlanders-op-scholenSAN ANTONIO – Volgens de voorzitter van de Federatie van de Vereniging van Ouders van leerlingen van Eivissa (FAPA), Pepita Costa, zijn meer dan 85% van de leerlingen op openbare scholen Vara de Rey en Cervantes de Sant Antoni van buitenlandse afkomst.

Dat wil zeggen immigranten of kinderen van immigranten. “Het zijn buitenlanders of kinderen die leven in gezinnen die niet zijn geïntegreerd in de nationale cultuur en hebben een eigen cultuur die zeer verschillend is van onze cultuur en de moedertaal is bovendien is noch Catalaanse noch Castiliaans,” zegt Costa.

Volgens de gegevens van de Regionale Ministerie van Onderwijs, hoeft 56% van de studenten in de Vara de Rey en 35% van Cervantes niet de Spaanse nationaliteit te hebben.

Het probleem gaat verder dan de peuter klassen (drie jaar) van deze twee centra, waarvan er voor de klassen een maximum geldt van 25 studenten, daar hebben slechts twee leerlingen een nationale achternaam”. Deze kinderen blijven in dit centrum tot en met de zesde klas. Het is een probleem dat begint in de kleuterschool en zich vervolgens voortsleept op het lager onderwijs, “waarschuwde Costa, die uitlegde dat deze kinderen stuk voor stuk beginnen met een grote taalachterstand. Ze kunnen het normale en voorgeschreven tempo daardoor niet bijbenen en dat creëert  frustratie en dit kan leiden tot het falen van individuele nationale leerlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *