800 kilo per persoon

  • Home
  • 800 kilo per persoon

vuilstort-ca-na-putxa-ibizaIBIZA – De vuilstort Ca na Putxa is voor 45 procent vol, zo laat de overheid van Ibiza weten. Als er op het eiland in dit tempo vuil geproduceerd blijft worden dan is er in 2030 geen plek meer op de vuilstortplaats.

De regionale minister van Milieu, Pepa Costa, zei gisteren dat er 101.099 ton afval is gestort in 2013, waarvan 40% recyclebare materialen. Vorig jaar produceerde iedere bewoner van het eiland gemiddeld 800 kilo afval, wat neerkomt op meer dan twee kilo afval per dag per persoon. Dit jaar verwacht de overheid een toename tot 860 kilo per persoon, gelet op het feit dat er tot eind oktober al 100.000 ton is gestort op Ca na Putxa.

Pepa Costa presenteerde ook de activiteiten van de Europese week van de afvalvermindering die loopt vanaf vandaag tot 30 november. Dit is een bewustmakingscampagnes voor de preventie van afval en het duurzaam beheer van afval gedurende één. Op 28 november zal er een workshop gegeven worden over thuis composteren. De workshop vindt plaats op het terrein van Can Marines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *