6 ton buit bij inbraak Formentera

  • Home
  • 6 ton buit bij inbraak Formentera

6-ton-buitDe Guardia Civil onderzoekt de diefstal van ongeveer 600.000 euro in contanten uit de kluis van een huis aan de rand van Sant Francesc op Formentera.

Het huis behoort tot voormalig hotelier John Ferrer, die bekend staat als Juanito Plate. Het incident vond zaterdag tussen 11 en 13 uur plaats volgens de lokale politie in Formentera.

De dieven kregen toegang tot de woning door het forceren van de achterdeur. Toen ze eenmaal binnen waren gingen ze naar het kantoor waar ze de kluis openden. Deze is geopend met de sleutel, die mogelijk in het huis is gevonden. De gestolen som geld betrof niet alleen euro biljetten maar ook andere valuta.

Tijdens de inbraak was er niemand thuis, dus er zijn geen ooggetuigen. Er werd meteen een grote zoekactie opgezet door de politie die vooral de havens scherp in de gaten hield. Iedereen die aan boord ging van een ferry moest zijn bagage laten scannen.

Plate Juanito, de huisbaas van de woning en eigenaar van het hotel Cala Saona op Formentera en de beroemde Fonda Plate, een van de oudste vestigingen in het centrum van Sant Francesc, zou volgens bronnen zijn huis hebben verhuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *