6 op de 10 gebruikt sociale netwerken op Balearen

  • Home
  • 6 op de 10 gebruikt sociale netwerken op Balearen

facebook-ibizaZes op de tien internetgebruikers op de Balearen maakt gebruik van sociale netwerken, zo blijkt uit het rapport “Obsímete 8” wat gepresenteerd werd door de Society Balearen Observatory (OBSI).

Uit het rapport blijkt dat dit 20 procent meer is dan twee jaar geleden tot nog slechts 39,2 procent van het totaal aantal internetgebruikers sociale netwerken gebruikte. Daarnaast is er gebleken dat 67,5 procent van de bezitters van een mobiele telefoon gebruik maakt van sociale netwerken en dat is 18 procent meer dan in 2011 het geval was, zo meldde het Spaans Nationaal Bureau voor de Statistiek (INE).

Op de eiland staat qua gebruik Facebook dik bovenaan met 96 procent, gevolgd door YouTube met 64 procent en tenslotte Twittert 46 procent van de bezitters van een mobieltje op de Balearen. Sterkste nieuwkomer was Linkedin. Deze laatste is natuurlijk vooral in trek door de grote werkloosheid waaronder de Balearen gebukt gaan.

Ook de politiek is tegenwoordig wat moderner want 9 van de 10 raadsleden gebruikt volgens eigen zeggen het netwerk van Twitter om politieke boodschappen wereldkundig te maken.

facebook-jaloersmaker
Even inchecken om het thuisfront jaloers te maken? Het kan op Ibiza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *