55 woningen afgesloten van elektriciteit

  • Home
  • 55 woningen afgesloten van elektriciteit

licht-afgeslotenOp Cala de Bou heeft de Endesa 55 woningen afgesloten van de elektriciteit vandaag. Drie blokken, waaronder Ses Fontanelles en Es Raco, zijn afgesloten omdat er een gevaarlijke situatie zou zijn.

Endesa ging over tot afsluiting zonder enige waarschuwing vooraf, zo verklaarde de beheerder van de blokken, Jose Antonio Verdugo. Toen de Endesa kwam, vertelden ze dat het illegale aansluitingen betrof en de spanning ter plaatse liep hoog op. De Guardia Civil moest zelfs ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren. Onder de getroffen huishoudens zijn gezinnen met kleine kinderen. Eten koken op elektrische platen was natuurlijk onmogelijk en ook koelkasten weigerden dienst na de afsluiting.

Een Endesa woordvoerster zei dat tijdens een inspectie gisterochtend ontdekt werd dat er illegale ontwikkelingen waren waardoor de bestaande aansluitingen levensgevaarlijk waren. Wegens het risico op brand werden de 55 woningen, waarvan er 10 leeg staan, van het net afgesloten.

Omdat de afsluiting 5 minuten voor sluitingstijd van de kantoren van Endesa plaats vond, kon er niet meer gebeld worden met het bedrijf. Ook het inschakelen van een generator bleek op dat tijdstip niet mogelijk.

De wethouder van de gemeente is nu in onderhandeling met de beheerder en Endesa om te aansluitingen weer gevaar vrij en aangesloten te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *