4 ton afval uit zee in 1 maand

  • Home
  • 4 ton afval uit zee in 1 maand

vuil-opruimen-bootjesIBIZA – De dienst die belast is met het schoonhouden van de zee direct onder de kust bij Ibiza heeft dagelijks gemiddeld meer dan 491 kilo afval uit zee gehaald. De cijfers zijn van de maand juni.

Bijna de helft van het verzamelde afval is zoals altijd het geval is plastic, gevolgd door hout (25,5 %) en vegetatie (15,8%), zo maakte een woordvoerder van de deelregering bekend in een persbericht. Van 1 tot en met 30 juni waren er 33 bootjes actief met het verwijderen van het afval. Het goede nieuws is dat er 17% minder vuil in zee gevonden werd dan in dezelfde periode vorig jaar.

15 andere boten visten langs de kust van Mallorca 8,788.63 kilo afval uit zee en bij Menorca was dit 2.283 kilo. Het minste dreef er in zee bij Formentera: 625 kilo afval.

De kustlijn cleanup service is een unieke dienst die nergens anders in de Middellandse Zee te vinden is. Met het varend houden van de 33 bootjes en de salarissen is een bedrag gemoeid van ongeveer een miljoen euro per jaar. De scheepjes varen van 1 juni tot en met 30 september.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *