4.500 boetes illegale verhuur

  • Home
  • 4.500 boetes illegale verhuur

villaverhuur-2015-belastingdienstIBIZA – Zes inspecteurs en leden van de Consell vormden samen een inspectieteam die met behulp van speciale software illegaal verhuurde vakantiewoningen opsporen. Het resultaat tot nog toe: 4.500 woningen.

De eigenaren van de tot nog toe 4.500 opgespoorde huizen die als toeristisch product worden verkocht op verschillende websites kunnen er op rekenen dat zij beboet gaan worden. De boetes lopen op tot maximaal 40.000 euro per overtreding. Dat maakte de voorzitter van de Consell samen met het hoofd van het Ministerie van Toerisme, Torres, bekend. Woningen die niet geïdentificeerd worden als een woning met een geldige toeristen licentie zullen volgens wet 8 uit 2012 beboet gaan worden. En ongeacht op welke manier de woningen worden aangeboden als toeristische accommodatie, er is geen ruimte voor amnestie. Dus ook de bed and breakfast locaties, locaties die in combinatie met yoga-, sport of retreats worden aangeboden en ook de accommodaties waarvoor de aanvraag nog loopt zullen worden aangepakt volgens Torres.

De eilandraad laat weten dat aanvragen alleen kans maken als de woningen kunnen worden aangemerkt als vrijstaand, uniek in de hele plot en als ze niet meer slaapkamers hebben dan 6 met slaapplaatsen voor 12 personen. Bovendien moeten de woningen daarna nog aan een aantal technische eisen voldoen zoals de aanwezigheid van een klachtenboek, blusmiddelen, gratis wifi in alle slaapkamers en nog een aantal zaken. Torres benadrukte nog eens dat er voor woningen in woonwijken zeker geen vergunning zal worden afgegeven om de overlast voor vaste bewoners te beperken.

Appartementen mogen op Ibiza alleen verhuurd worden door bedrijven die daarvoor vergunning hebben. De verhuur van een appartement door een particulier aan toeristen is niet toegestaan en daarvoor zal ook nooit een vergunning worden afgegeven. Ook een bed and breakfast is niet toegestaan volgens de wet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *